LUNI - VINERI: 10:00 - 18:00

Acasa>Erbicide>Soia>Sencor

Sencor

Descriere

Sencor

Substanta activa: metribuzin 700 g/kg;

Formulare: WG (granule dispersabile in apa);

Mod de actiune: 

Sencor are un spectru larg de actiune si un efect foarte bun asupra buruienilor dicotiledonate anuale si a unor specii de graminee anuale.

Sencor actioneaza prin radacini (tratament preemergent) sau prin radacini si frunze (tratament postemergent), daca buruienile sunt rasarite. La administrarea postemergenta, datorita patrunderii in plante pe doua cai, se realizeaza o eficacitate mai ridicata. In functie de conditiile climatice si doza de utilizare, Sencor poate mentine culturile libere de buruieni pana in a doua
parte a perioadei de vegetatie, cand randurile incheiate impiedica dezvoltarea buruienilor.

Actiunea lui prin radacini este posibila in conditii normale de umiditate a solului si este accentuata suplimentar de o mica cantitate de precipitatii. Nu se vor efectua prasile mecanice sau manuale decat dupa 7 zile de la erbicidare pentru a evita distrugerea peliculei de erbicid de la suprafata solului.

Mod de utilizare:

- Cartof:

Administrarea produsului se face preemergent dupa plantare si rebilonare sau postemergent, pana cand lastarii au inaltimea de 10-15 cm. Pe solurile bogate in materie organica sunt necesare doze mai ridicate in timp ce pe solurile usoare, nisipoase, cu continut scazut in humus, sunt necesare doze mai scazute.

Volumul de solutie este de 300-400 l/ha. in cazul infestarii puternice cu buruieni graminee se recomanda utilizarea suplimentara a unui erbicid antigramineic (de ex. Furore Super, 1 l/ha).

- Tomate semanate direct in camp:

Se face primul tratament la doza de 0,3 kg/ha la 3-4 zile dupa semanat si al doilea tratament la doza de 0,4 kg/ha atunci cand tomatele au 4-6 frunze adevarate.

- Tomate la rasadul transplantat definitiv: 

Se face un tratament la doza de 0,4 kg/ha la cca. 10 zile de la transplantare. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha. Nu se utilizeaza Sencor la culturile de tomate in sera.

- Soia: 

Se utilizeaza in aplicare preemergenta (imediat dupa semanat), la doza de 0,25-0,5 kg/ha, diferentiat in functie de tipul de sol, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si a unor monocotiledonate anuale.

Doza redusa se utilizeaza pe solurile usoare, nisipoase, cu continut scazut in humus, iar doza ridicata se utilizeaza pe solurile grele, cu continut crescut de humus. Daca infestarea cu graminee este puternica, Sencor se utilizeaza asociat cu un erbicid antigramineic pe baza de trifluralin, alaclor sau metolaclor.

Tratamentele cu erbicide graminicide aplicate in postemergenta (Furore Super) sunt de asemenea eficiente.


Reducere in functie de comanda - Armag

Politica de confidentialitate | Cum cumpar | Termeni si conditii | Masuri de siguranta | ANPC | Nexles