LUNI - VINERI: 10:00 - 18:00

Acasa>Erbicide>Floarea soarelui>Raft

Raft

Descriere

Raft

Substanta activa: oxadiargil 400 g/l;

Formulare: SC (suspensie concentrata);

Raft face parte din grupa chimica oxadiazili si actioneaza prin inhibarea unor enzime care intervin in procesul de formare a clorofilei.

Este un erbicid cu actiune peliculara de contact, efectul cel mai bun obtinandu-se in momentul in care germineaza buruienile si vin in contact cu pelicula de erbicid. Plantulele se necrozeaza la scurt timp si mor. De aceea, pentru a obtine rezultate bune, este necesara o pregatire corespunzatoare a patului germinativ. Produsul nu se transloca in plante.

Aplicat in postemergenta, Raft actioneaza prin contact, distrugand buruienile rasarite, iar cantitatea care ajunge pe sol actioneaza pelicular asupra buruienilor in curs de rasarire.

Mod de utilizare:

- Floarea soarelui:

Aplicare preemergenta, fara incorporare, in doza de 1-1,25 l/ha singur si 0,75 l/ha asociat cu un graminicid de tip acetanilide;

Aplicare postemergenta pe solurile de tip cernoziomic cu humus peste 2,7% in doza de 1,25 l/ha, cand floarea soarelui are maxim 4-6 frunze si buruienile dicotile sunt in faza cotiledonala sau se afla in maxim 2-4 frunzulite.

Cu cat buruienile sunt mai tinere cu atat efectul erbicidarii este mai bun. In postemergenta, aplicarea se face dupa faza cotiledonala a culturii.

- Orez:

Se aplica in preemergenta, dupa semanat, in doza de 0,8-0,9 l /ha. Erbicidarea se face cu 200-300 l apa/ha si va fi urmata de inundare.

Raft are o eficacitate foarte buna cand se aplica pe un sol uniform si bine maruntit. In cazul in care solul nu are o umiditate suficienta efectul asupra gramineelor este diminuat. De aceea erbicidarea preemergenta se va efectua la scurt timp dupa pregatirea patului germinativ, imediat dupa semanat.

Spectrul de combatere:

Raft combate buruieni dicotiledonate precum:

Stir (Amaranthus retroflexus);

Zarna (Solanum nigrum);

Ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum);

Mustar salbatic (Sinapis arvensis);

Musetel (Matricaria spp.);

Teisor (Abutilon theophrasti);

si unele graminee:

Meisor (Digitaria sanguinalis);

Mohor (Setaria sp.).

NU combate Xanthium si Cirsium.

Compatibilitate:

Raft se poate utiliza in amestecuri (tank-mix) cu toate produsele utilizate in prezent in cultura de floarea soarelui.

Reducere in functie de comanda - Armag

Politica de confidentialitate | Cum cumpar | Termeni si conditii | Masuri de siguranta | ANPC | Nexles