Telefon: 021.311.14.22LUNI - VINERI: 10:00 - 18:00

Acasa>Erbicide>Rival SuperStar 75 GD

Rival SuperStar 75 GD

Descriere

Rival SuperStar 75 GD

 Producator: Alchimex + DuPont

Clasificare produs: Xi-iritant, N - nociv

Substanta activa: tribenurom metil 75%.

Conditionare: granule fine, omogene, fara tendinta de sfaramare, de culoare cafenie, dispersabile in apa.

Caracteristici: Erbicid sistemic, selectiv fata  de culturile de cereale paioase. Dupa tratament cele doua substante active sunt absorbite prin frunze si prin radacini, avand o actiune erbicida complementar – sinergica, buruienile dicotiledonate fiind distruse in 7 – 21 zile, eficienta actiunii erbicide fiind influentata de conditiile pedoclimatice existente (umiditatea atmosferica si la sol, reactia solutiei solului, temperatura ambianta), de sensibilitatea si stadiul de crestere a buruienilor, precum si de momentul aplicarii tratamentelor. Eficienta erbicida maxima se obtine cand buruienile se afla in faza de rasarire in masa si de crestere activa a plantutelor, in conditii agrotehnice normale.

Mod de utilizare: Actioneaza asupra unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene, inclusiv asupra celor rezistente la 2,4-D. Este omologat pentru tratamente postemergente, la urmatoarele culturi si doze:

- Grau de toamna, ovaz, orz, orzoaica de primavara  - 15 – 20 g/ha (dozele mici se aplica la imburuienari moderate si/sau cu dominanta speciilor sensibile);

Perioada optima de erbicidare este faza de inceput infratire – formarea primului internod, respectiv  cand buruienile dicotiledonate sunt rasarite in masa si se afla in faza de 2-4 frunze ( iar palamida sau scaietele au sub 10 cm inaltime).In aceste faze, o eficacitate maxima se obtine daca erbicidarea se face in conditii normale de umiditate atmosferica si la sol. Nu se recomanda executarea erbicidarii daca culturile de cereale se afla intr-o stare critica de seceta la sol. In aceste conditii, erbicidarea se va face fie dupa prima  ploaie, fie dupa irigarea culturii. Daca buruienile sunt rasarite in masa, erbicidarea se poate face si cu o saptamana inainte de infratire. Daca din diferite cauze se depaseste perioada optima aratata mai sus, erbicidarea se poate face pana la intrarea in faza de burduf, dar cu riscul unei eficacitati mai reduse, din cauza stadiului mai avansat de crestere si dezvoltare a buruienilor.

RIVAL  SUPERSTAR 75 GD se aplica numai cu mijloace de stropit terestre, echipate cu sisteme de agitare permanenta a solutiei de stropit, in volume normale de apa (250 – 400 l apa/ha), asigurandu-se o acoperire cat mai buna a buruienilor. Tratamentele se fac la temperaturi de peste 50C, cand nu exista perspective imediate de ploaie (minim 2 ore) si pe timp linistit, pentru evitarea imprastierii produsului pe terenurile sau culturile necerealiere invecinate unde ar putea cauza efecte fitotoxice (R54). In conditii de seceta sau cu temperaturi mai ridicate, se recomanda  500 l apa/ha, iar erbicidarea sa se faca, pe cat posibil, in afara orelor  cu temperaturi ridicate.Solutiile de erbicid pregatite pentru erbicidare se folosesc imediat dupa preparare, tinerea lor mai multe ore sau de la o zi la alta putand determina o reducere semnificativa a eficacitatii.

Compatibilitate: In functie de zona si de starea de imburuienare a culturilor, pentru combaterea si a unor buruieni monocotiledonate cum sunt: iarba vantului (Apera spica venti), odosul (Avena fatua), pirul tarator (Elymus repens), RIVAL  STAR 75 GD se poate aplica impreuna cu unul din erbicidele antigramineice, omologate pentru culturile de cereale paioase.Este compatibil si se poate aplica in amestec cu fertilizantii foliari (cum este MICROFERT– U), precum si cu regulatorii de crestere autorizati.

Spectru de actiune:

Amaranthus spp. (stir)Agrostemma githago(neghina)
Anagalis spp. (scanteiuta)
Anthemis spp. (romanita)
Atriplex spp. (caprita)
Bifora radians (iarba puturoasa)
Brassica rappa (rapita salbatica)
Capsella pastoris (traista ciobanului)
Centaurea cyanus (albastrele)
Chenopodium spp. (loboda salbatica)
Chrisanthemum spp.(spiculete)
Cirsium arvense (palamida)
Convolvulus spp. (volbura)
Delphinium spp. (nemtisor)
Fumaria officinalis (fumarita)
Galeopsis spp. (lingurica)
Galinsoga parviflora (busuioc salbatic)
Galium aparine (turita)
Lathyrus tuberosus (sangele voinicului)
Lamium spp. (urzica moarta)
Lepidium draba (urda vacii)
Matricaria spp. (musetel),
Mercurialis annua (trepadatoare)
Papaver rhoeas (mac salbatic)
Polygonum convolvulus (hrisca)
Polygonum persicaria (iarba rosie)
Polygonum avicularae (troscot)
Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica)
Sinapis arvensis (mustar salbatic)
Sisymbrium spp. (brancuta)
Sonchus spp. (susai)
Spergula arvensis (hrana vacii)
Stellaria media (rocoina)
Thlaspi arvense (pungulita),
Veronica hederifolia (iarba sarpelui)
Vicia spp. (mazariche)
Viola spp. (trei frati patati)
Xanthium spp. (scaiete)

Politica de confidentialitate | Cum cumpar | Termeni si conditii | Masuri de siguranta | ANPC